Rozkład dnia

RAMOWY ROZKŁAD DNIA

6.00 – 8.00 schodzenie się dzieci, zabawy dowolne w kącikach zainteresowań, zabawy  przy udziale nauczyciela

8.00 – 8.20 zabawy integracyjne ,zestawy ćwiczeń porannych lub poranek z j.angielskim wg harmonogramu 

8.20-8.30 przygotowanie do śniadania, czynności samoobsługowe, higieniczne

8.30 śniadanie

9.00 – 10.30 zajęcia programowe, dydaktyczne, zabawy dowolne

10.30 -11.50 wyjście do ogrodu, na spacer, zajęcia sportowe, obserwacje przyrodnicze

11.50 przygotowanie do obiadu, czynności samoobsługowe, higieniczne

12.00 obiad

12.30-14.30 toaleta (mycie zębów)zajęcia relaksacyjne przy muzyce, zajęcia dodatkowe: religia, j. angielski, basen, lodowisko, taniec towarzyski, kółka teatralne, plastyczne, gimnastyka korekcyjna, logopeda

14.30 podwieczorek

14.15 – 17.00 zabawy przy niewielkim udziale nauczyciela, zajęcia indywidualne, zabawy dowolne,
rozchodzenie się dzieci

  • Aktualności

  • Co w menu?

    śniadanie:
    Chleb z masłem, wędzony filet z kurczaka, ogórek, kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską drobiową, koperek,
    leniwe pierogi z masłem, arbuz, kompot
    podwieczorek:
    chleb z masłem, mozarella, pomidor, szczypiorek, herbata
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, graham z masłem,
    ser żółty, pomidor, szczypiorek
    II ŚNIADANIE kiwi
    obiad:
    zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony z indyka, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot
    podwieczorek:
    kisiel, banan
    śniadanie:
    Bułka z masłem, polędwica z kurczaka, pomidor, szczypiorek, kakao
    II ŚNIADANIE nektarynki
    obiad:
    zupa pomidorowa z makaronem, zielona pietruszka, ziemniaki, kurczak z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, marchewka), kompot
    podwieczorek:
    racuszki z bitą śmietaną i borówkami, herbatka owocowa
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, graham z masłem, ser żółty, pomidor
    II ŚNIADANIE gruszka
    obiad:
    zupa jarzynowa z kaszą manną, łazanki z mięsem i kapustą, kompot
    podwieczorek:
    koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, zmiksowane truskawki), herbatniki
    śniadanie:
    Chleb z masłem, pasta z sera białego z truskawkami, kakao
    II ŚNIADANIE sok owocowy
    obiad:
    zupa koperkowa z lanym ciastem, ziemniaki, dorsz z pieca, marchewka z groszkiem, kompot
    podwieczorek:
    galaretka truskawkowa, chrupki kukurydziane, melon