Zielona noc w grupie V

Pożegnanie sześciolatków,to czas niezwykły i niezapomniany
zarówno dla dzieci,rodziców jak i personelu przedszkola.
Aby miło wspominać ostatnie dni w przedszkolu zorganizowano Zieloną Noc czyli…. Wielką przygodę, a jednocześnie test samodzielności. Cała impreza rozpoczęła się od przygotowania leżaków (miejsc do spania) następnie wyruszyliśmy na podwórko gdzie odbywały się zawody sportowe,po których czekały na nas zimne lody dla ochłody.Kolejną atrakcją wieczoru było pieczenie pianek na ognisku, jednak burczenie w brzuchu dało znak, że czas na kolację.Po dawce zabaw i śmiechu nastąpił czas wspomnień.
Panie przygotowały dla nas pokaz zdjęć i filmów z poprzednich lat.
Po krótkim odpoczynku byliśmy gotowi do następnej atrakcji- piżamowej dyskoteki.Gdy zapadł zmrok uzbrojeni w latarki wyruszyliśmy szukać informacji i podpowiedzi o zaginionym skarbie, który oczywiście udało nam się znaleźć. Gdy było już bardzo późno,przystąpiliśmy do wieczornej toalety,każdy zajął swoje miejsce na leżaku, przytulił ukochaną przytulankę i słuchał bajek czytanych przez panie. Rano ostatnią już atrakcją było wręczenie medali, dyplomów i podziękowań. Wszyscy byli bardzo zadowoleni.
Czas szybko mija pozostaje nam życzyć kochanym naszym absolwentom,tyle uśmiechu i przygód ile mieliście w przedszkolu….
i oczywiście samych “6” !

Ten wpis umieszczono w kategorii Aktualności. Możesz dodać go do zakładek permalink.Komentarze i odpowiedzi (trackback) zostały zablokowane.
  • Aktualności

  • Co w menu?

    śniadanie:
    Chleb z masłem, wędzony filet z kurczaka, ogórek, kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską drobiową, koperek,
    leniwe pierogi z masłem, arbuz, kompot
    podwieczorek:
    chleb z masłem, mozarella, pomidor, szczypiorek, herbata
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, graham z masłem,
    ser żółty, pomidor, szczypiorek
    II ŚNIADANIE kiwi
    obiad:
    zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony z indyka, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot
    podwieczorek:
    kisiel, banan
    śniadanie:
    Bułka z masłem, polędwica z kurczaka, pomidor, szczypiorek, kakao
    II ŚNIADANIE nektarynki
    obiad:
    zupa pomidorowa z makaronem, zielona pietruszka, ziemniaki, kurczak z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, marchewka), kompot
    podwieczorek:
    racuszki z bitą śmietaną i borówkami, herbatka owocowa
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, graham z masłem, ser żółty, pomidor
    II ŚNIADANIE gruszka
    obiad:
    zupa jarzynowa z kaszą manną, łazanki z mięsem i kapustą, kompot
    podwieczorek:
    koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, zmiksowane truskawki), herbatniki
    śniadanie:
    Chleb z masłem, pasta z sera białego z truskawkami, kakao
    II ŚNIADANIE sok owocowy
    obiad:
    zupa koperkowa z lanym ciastem, ziemniaki, dorsz z pieca, marchewka z groszkiem, kompot
    podwieczorek:
    galaretka truskawkowa, chrupki kukurydziane, melon