Wyprawka przedszkolaka!

PODSTAWOWA WYPRAWKA PRZEDSZKOLAKA

    W dniu rozpoczęcia roku szkolnego 2019/2020 tj. 2 września
prosimy o przyniesienie podstawowych rzeczy dla dziecka:
1. Pantofle na bezpiecznej podeszwie, wygodne i łatwe do zapinania.
2. Worek ze strojem na gimnastykę: 
(krótkie bawełniane spodenki i t-shirt ,dzieci z grupy IV – VI).
3. Odzież zamienną na wypadek zabrudzenia czy zmoczenia: 
(spodnie, bluzka, majteczki, skarpetki), którą należy zostawić w szatni -wszystkie dzieci)
4. Szczotka, pasta, kubek do mycia zębów :
( dzieci z gr. III-VI, maluszki po ustaleniu z wychowawcą grupy)
5. Kocyk i poduszkę (dzieci z gr. IV-VI) 
6. Chusteczki higieniczne w kartoniku.

UWAGA :
Dla dzieci z grupy I,II i III (dzieci 3-4 letnie) – korzystających z leżakowania
– piżamka
– poszewkę z kocykiem
– prześcieradło o wymiarach 70 cm x 140
– mała poduszka

UWAGA! WSZYSTKIE RZECZY DZIECKA NALEŻY PODPISAĆ  !!!
Artykuły papiernicze  i przybory zostaną zakupione przez wychowawców po ustaleniu i zebraniu składki we wrześniu.

Ten wpis umieszczono w kategorii Aktualności. Możesz dodać go do zakładek permalink.Komentarze i odpowiedzi (trackback) zostały zablokowane.
  • Aktualności

  • Co w menu?

    śniadanie:
    Zupa mleczna z kaszą manną,chleb żytni z żurawiną z masłem i dżemem morelowym
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    Zupa ogórkowa z ziemniakami
    makaron z serem białym,melon
    kompot
    podwieczorek:
    chleb z masłem,polędwica drobiowa,ogórek zielony
    szczypiorek,herbata z cytryną
    śniadanie:
    Chleb dworski z masłem pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem,kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE śliwki
    obiad:
    rosół z makaronem,ziemniaki
    potrawka z królika,buraczki,kompot
    podwieczorek:
    surówka z jabłka i marchewki
    chrupki kukurydziane
    śniadanie:
    płatki kukurydziane z mlekiem
    graham z masłem,mozzarella
    pomidor,szczypiorek
    II ŚNIADANIE arbuz
    obiad:
    zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym,kasza jęczmienna,schab duszony,surówka z czerwonej kapusty,kompot
    podwieczorek:
    piernik z jabłkami(wypiek własny)
    herbata owocowa,śliwki
    śniadanie:
    Graham z masłem,jajko na twardo
    pomidor,szczypiorek,kakao
    II ŚNIADANIE banan
    obiad:
    zupa jarzynowa z kaszką kus kus,ziemniaki,kotlet drobiowy
    surówka z selera i ogórków kiszonych,kompot
    podwieczorek:
    galaretka truskawkowa z suszonymi morelami i rodzynkami,wafle ryżowe
    śniadanie:
    Chleb z masłem,ser żółty,papryka
    kakao
    II ŚNIADANIE gruszka
    obiad:
    barszcz ukraiński,ziemniaki,dorsz z ziołami z pieca,surówka z kapusty kiszonej,kompot
    podwieczorek:
    budyń waniliowy,winogrona