Przedszkolaki w “Garden Space”

W dniu 28.06 dzieci z gr. V i VI zostały zaproszone przez p. Dworzak na dni otwarte do „GARDEN SPACE”.W  „Akademii Małego Ogrodnika”,przedszkolaki samodzielne sadziły rośliny, które zabrały ze sobą do domu, aby dalej je pielęgnować.Pobyt uatrakcyjnił pokaz gaszenia pożaru oraz sprzętu ratowniczego jednostki straży pożarnej OSP Włosienica.Puszczanie baniek mydlanych, malowanie tatuaży oraz zabawy na dmuchawcach sprawiły że dzieci nie chciały wracać do przedszkola.Na koniec przedszkolaki zostały poczęstowanie pysznymi hot – dogami, watą cukrową oraz popcornem, a pragnienie ugasiły soczkami owocowymi.
Bardzo dziękujemy Państwu Dworzak za zaproszenie,bawiliśmy się wspaniale!

Ten wpis umieszczono w kategorii Aktualności. Możesz dodać go do zakładek permalink.Komentarze i odpowiedzi (trackback) zostały zablokowane.
  • Aktualności

  • Co w menu?

    śniadanie:
    Chleb z masłem,szynka śnieżna
    ogórek,szczypiorek,kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    zupa jarzynowa z ziemniakami
    kluski na parze z gorzką czekoladą,polewa truskawkowa
    kompot
    podwieczorek:
    chleb z masłem,mozzarella
    pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi
    chleb orkiszowy z masłem,ser żółty,rzodkiewka
    II ŚNIADANIE winogrona
    obiad:
    zupa koperkowa z lanym ciastem
    ziemniaki,schab duszony,surówka z białej kapusty z marchewką
    ogórkiem i porem,kompot
    podwieczorek:
    ciasto marchewkowe,(wypiek własny)herbata miętowa,gruszka
    śniadanie:
    Graham z masłem,jajko na twardo
    ogórek,papryka,szczypiorek,kakao
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    żurek z ziemniakami i kiełbasą
    risotto z mięsem i sosem pomidorowym,brokuł,kalafior gotowany,kompot
    podwieczorek:
    sałatka owocowa z galaretką i rodzynkami,herbatniki
    śniadanie:
    Grahamka z masłem,polędwica drobiowa,pomidor,kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE mandarynka
    obiad:
    rosół z makaronem,ziemniaki,kotlet drobiowy,mizeria z jogurtem naturalnym,kompot
    podwieczorek:
    rogaliki z pastą twarogową ,napój miodowo-cytrynowy
    śniadanie:
    Płatki kukurydziane z mlekiem
    chleb żytni z żurawiną,masłem
    i miodem
    II ŚNIADANIE sok owocowy"marwit"
    obiad:
    zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym,ziemniaki,dorsz z pieca
    marchewka z groszkiem
    kompot
    podwieczorek:
    kisiel,banan