Przedszkolaki w “Garden Space”

W dniu 28.06 dzieci z gr. V i VI zostały zaproszone przez p. Dworzak na dni otwarte do „GARDEN SPACE”.W  „Akademii Małego Ogrodnika”,przedszkolaki samodzielne sadziły rośliny, które zabrały ze sobą do domu, aby dalej je pielęgnować.Pobyt uatrakcyjnił pokaz gaszenia pożaru oraz sprzętu ratowniczego jednostki straży pożarnej OSP Włosienica.Puszczanie baniek mydlanych, malowanie tatuaży oraz zabawy na dmuchawcach sprawiły że dzieci nie chciały wracać do przedszkola.Na koniec przedszkolaki zostały poczęstowanie pysznymi hot – dogami, watą cukrową oraz popcornem, a pragnienie ugasiły soczkami owocowymi.
Bardzo dziękujemy Państwu Dworzak za zaproszenie,bawiliśmy się wspaniale!

Ten wpis umieszczono w kategorii Aktualności. Możesz dodać go do zakładek permalink.Komentarze i odpowiedzi (trackback) zostały zablokowane.
  • Aktualności

  • Co w menu?

    śniadanie:
    Chleb z masłem, wędzony filet z kurczaka, ogórek, kawa z mlekiem
    II ŚNIADANIE jabłko
    obiad:
    Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską drobiową, koperek,
    leniwe pierogi z masłem, arbuz, kompot
    podwieczorek:
    chleb z masłem, mozarella, pomidor, szczypiorek, herbata
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami owsianymi, graham z masłem,
    ser żółty, pomidor, szczypiorek
    II ŚNIADANIE kiwi
    obiad:
    zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony z indyka, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot
    podwieczorek:
    kisiel, banan
    śniadanie:
    Bułka z masłem, polędwica z kurczaka, pomidor, szczypiorek, kakao
    II ŚNIADANIE nektarynki
    obiad:
    zupa pomidorowa z makaronem, zielona pietruszka, ziemniaki, kurczak z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, marchewka), kompot
    podwieczorek:
    racuszki z bitą śmietaną i borówkami, herbatka owocowa
    śniadanie:
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, graham z masłem, ser żółty, pomidor
    II ŚNIADANIE gruszka
    obiad:
    zupa jarzynowa z kaszą manną, łazanki z mięsem i kapustą, kompot
    podwieczorek:
    koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, zmiksowane truskawki), herbatniki
    śniadanie:
    Chleb z masłem, pasta z sera białego z truskawkami, kakao
    II ŚNIADANIE sok owocowy
    obiad:
    zupa koperkowa z lanym ciastem, ziemniaki, dorsz z pieca, marchewka z groszkiem, kompot
    podwieczorek:
    galaretka truskawkowa, chrupki kukurydziane, melon